Zorg voor Veteranen - het Veteranenforum en De Basis

11 apr 2019
335 keer
Zorg voor Veteranen - het Veteranenforum en De Basis
In Doorn zijn aan de Willem van Lanschotlaan 1 een aantal organisaties gehuisvest die zorg verlenen aan Veteranen. Het betreft de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers (BNMO), het Veteraneninstituut, het Veteranen Platform, het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) en stichting de Basis.


Hieronder lichten we er twee organisaties uit: het LZV en De Basis.
20190411logolzv
Het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen - Veteranenforum

Twaalf kwalitatief hoogwaardige zorginstellingen, waaronder drie van het ministerie van Defensie, werken samen onder de noemer van het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV). Diensten van het LZV liggen op het vlak van intake-gesprekken en maatschappelijk werk, laagdrempelige ondersteuning, en meer gespecialiseerde hulpverlening. Uiteenlopend van enkelvoudige behandelingen tot topklinische zorg. Het LZV levert maatwerk vanuit een herkenbare en geborgde kwaliteit, in principe zo dicht mogelijk bij huis.

Het Landelijke Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) staat ervoor om de beste zorg voor veteranen te leveren. Maar hoe weten ze wat de beste zorg is? Daar hebben ze het Veteranenforum voor opgericht.

Bekijk hier de folder met informatie over het Veteranenforum>>20190411logode basisDe Basis
De Basis biedt mentale begeleiding, maatschappelijk werk en trainingen aan mensen uit de wereld van geüniformeerde publieke diensten (Defensie, Politie en Brandweer) en hun directe relaties. Het groepsmaatschappelijk werk van de Basis kan mensen met vergelijkbare klachten bij elkaar brengen om deze te delen. Het trainingsaanbod is divers, van het trainen van weerbaarheid tot teambuilding voor collegiale ondersteuningsteams. Daarnaast biedt De Basis moderne accommodaties en faciliteiten voor reünies, vergaderingen, trainingen en symposia.

Bekijk hier de folder met een speciale hotelaanbieding van De Basis>>

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04